Ana içeriğe atla

Web Tasarımı Nedir

 Web tasarımı, internette görüntülenen web sitelerinin tasarımını ifade eder. Genellikle yazılım geliştirme yerine web sitesi geliştirmenin kullanıcı deneyimi açısından önemi vurgulanır. Web tasarımı, eskiden masaüstü tarayıcılar için web siteleri tasarlamaktı; ancak, 2010’ların ortalarından bu yana, mobil ve tablet tarayıcılar için tasarım giderek daha önemli hale geldi.

İyi Bir Web Tasarımı Nasıl Olmalıdır ?

Dolayısıyla web siteleri ne kadar mobil uyumlu, seo altyapılı ve kullanıcı deneyimi açısından iyi tasarlanmış olursa o kadar trafik alır ve müşterilerini çoğaltır. Şirketlere özel web siteleri, hizmet siteleri, e-ticaret sitelerinin amacı da google da iyi bir sıralama faktörü yakalamaktır. Fakat buna başlamanın yolu iyi bir web sitesi ile başlangıç yapmaktan geçiyor.

Web Tasarım Ne İşe Yarar

Kısacası web tasarım; bir domain (alan adı) altında kullanılan bir hosting alanı içerisinde barındırılan görsel ve içerikler bütünüdür. Bir arayüze sahip olması ve formunu tamamen kullanıcı deneyimine uygun sunması onu web sitesi yapan en önemli özelliktir. Web siteleri firmanızın hizmetlerini net ifadelerle tanıtmalı ve rekabet ortamında en iyisi olduğunuza müşterilerinizi ikna etmelidir. İkna etmenin yolu ise kaliteli görseller, içerikler, makaleler ve referanslarınızdır. Bütün bunlar tamamlandığınızda web sitenizin sizin iş yeriniz statüsünde bir işletme haline nasıl büründüğüne şaşıracaksınız. İşte tam da web sitesi bu işe yarar.

Web Tasarımcısı Ne Yapar ?

Web tasarımcısı, web siteleri için içerikler ve görseller hazırlar. Bunu müşterilerine bir hizmet olarak sağlar. Bunun yanı sıra bir web tasarımcısı iyi bir kodlama bilgisine sahip olmalı web siteleri üzerindeki kullanıcı deneyimini en iyi şekilde sağlamalıdır.  İyi bir web tasarımı kullanıcıya göre (yani müşterilerinizin kullanımına göre)  kolay olmalıdır.

Web Tasarım Ne Kadar Kazanır

Web sitesi yaptırmayı düşünenlerin çoğu web sitesinin olması durumunda miktar olarak ne kadar gelir sağlayacağını merak etmektedir ? Fakat durum web sitelerinin belirli miktar kazançlarından ibaret değildir. Yaptırmak istediğiniz web sitesi içeriğinde hangi faaliyeti müşterilerinize sunacaksınız, o hizmetin açık pazardaki genel kazancını baz almalısınız. Örneğin bir boya ustası bir daireyi bin lira bedel karşılığında müşterilerine sunar. Web siteleri ile ilgisi sadece bu boyacıya müşterilerinin onu webdeki bulunabilirliği sayesinde iş yaptırmış olmasıdır. Kısacası web sitelerinde sunmuş olduğunuz hizmetin piyasa değeri iyi bir getiri sağlıyorsa şimdi başlamanın tam zamanı. Hoş ve google dostu bir web sitesi ile daha fazla müşteri elde etmek için çalışmalara bugunden başlayın.

Web Tasarımı Nasıl Yapılır?

Web tasarımı bir içerik bütünüdür demiştik fakat hiç teknik özelliklerinden bahsetmedik. Tasarımdan ziyade web sitesi yapmak için bazı kodlama teknikleri kullanılır. PHP, ASP, HTML, CSS gibi teknikler kullanılarak önce kodlanır, daha sonra görsel içerikleri hazırlanır. Daha sonrada text içerikleri ile bütünleşir. Tabiki en iyi görselleri hazırlamada yine profesyonel bir grafik tasarım uzmanı olmanız gerekir. Yaptığınız grafiklerle sitenize görsel bir zenginlik uygulamalısınız. Google doğal ve yeni üretilmiş resimlere bayılır. Bunun için farklı mecralardan alınan görselleri sitenizde olduğu gibi kullanmanız Google’ın sitenize düşük kalite bir web sitesi gözüyle bakmasına sebep olur.
Web Tasarım Programları : ADOBE DREAMWEAVER – MİCROSOFT FRONTPAGE – FREEHAND – ADOBE ILLUSTRATOR – NOTEPAD++ gibi programlardır.

Sayfa Tasarımı Nedir?

Estetik olarak hoş ve web sitesinin kullanıcı grubuna ve markasına uygun içerikler sağlayan tasarımların sayfalar halinde formatlanmış halidir.  Birçok web sayfası, sıradan hazırlanmış seo içerik potansiyeli olmayan, profesyonel görünmeyen niteliğe sahiptir. Bu yüzden google siteler arası analizi giderek geliştirmiş, en iyiyi üst sıralara taşımak için bazı algoritmalar kullanarak siteleri ödüllendirmiştir. Google’ın sizi ödüllendirmesi daha fazla trafik alacağınız anlamına geleceğinden sonuçtan çok memnun olacaksınız.

Web Tasarım Dersleri

Web tasarım dersleri çoğu kurum veya kuruluşlarca verilmektedir. Web tasarım profesyonel yazılım uzmanlarının işidir. Binlerce yönergesi bulunur ve en iyisini ortaya çıkarabilmek için uzun yıllar eğitim almak gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Web Sitesi Tasarımı 1000 TL Süper Fiyat Sınırlı Sayıda

  Daha önce 1000 TL bütçe ile web sitesi duymadıysanız artık duydunuz. 15 gün sürecek olan web sitesi tasarımı kampanyamız ürün tanıtım web sitesi biyografi kurumsal web tasarımı olarak hemen yayında! Web Sitesi kampanyalarımıza bu hafta itibari ile başladık. 15 Gün sürecek web sitesi etkinliğimiz aynı gün yayında olacak olan tasarımlarla 300 kapasite ile başladı. 1000 TL Web Sitesi Tasarımı İçeriği 1 Adet hosting 250 gb web alanı 1 adet domain (alan adı) Sınırsız sayfadan oluşan faaliyetlerinizi güzelce anlatan içerikler Özel görsel tasarımları Seo  altyapısı ile oluşturulmuş url ve google deneyimi 1 adet e-posta (domain uzantılı) Düzenli haftalık web sitesi güncelleme Kolay türkçe panel hızlı yönetim Yeni içerik ekleme sınırsız Web Sitenizi Nasıl Tasarlıyoruz? Sitenizin amacını ve stratejisini tanımlıyoruz En son  web tasarım  trendlerini araştırarak sektörünüze uygun tasarımlar uyguluyoruz Faaliyetinize uygun platformu seçiyoruz Sosyal medya sayfalarınızı özel görsellerle yeniden ta